donderdag 13 mei 2010

Jump

Voor jullie getoupeerde kapsels en veel te strakke broeken voor de geest halen: dit wordt géén post over één of andere song van Van Halen, wees gerust.
Ik wil het hebben over een fototentoonstelling die momenteel in de Laurence Miller Gallery in New York loopt met deze titel. Onderwerp zijn 50 vintage foto's uit Philippe Halsmans 'Jumpology
'. Halsman kwam in de jaren '50 op het briljante idee om de sterren en politici die hij voor LIFE, LOOK en de Evening Post moest fotograferen te vragen om aan het einde van de fotosessie nog eens te springen voor zijn camera. Resultaat: geen formele poses of imagovorming, maar spontaneïteit en een stukje van de ware aard van deze beroemdheden. Opvallend: iedereen geeft de sprong een totaal andere invulling. Audrey Hepburn die haar sandalen uitspeelt om goed te kunnen springen, een piepjonge Brigitte Bardot die plots een stuk toegankelijker lijkt, ... zelfs Richard Nixon vertoont ineens een glimlachje tijdens de sprong. Foto's om supervrolijk van te worden!

Bron: Inside-Out

http://www.laurencemillergallery.com

Geen opmerkingen: